19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Chřestová polévka

Název Množství a jednotka
chřest 10 stonků
cibule 1/2 kusu
máslo 1 lžíce
studená voda 1 litr
smetana 1 kelímek
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Stonky chřestu omyjeme a dřevnaté kousky odřízneme. Nakrájíme ho na malé špalíčky.
Na másle osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno zalijeme vodou, přidáme špalíčky chřestu a přivedeme k varu. Vložíme kostku masoxu a vaříme, až je chřest měkký. Dochutíme muškatovým květem , popřípadě solí a zahustíme smetanou, v které jsme rozmíchali mouku. Chvíli povaříme.


 


RECEPTY

Jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Papriková hořčice

Postup: Papriky a cibule očistíme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa plněná špenátem a ricottou

Postup: Na lžíci másla necháme zpěnit najemno nasekaný česnek, přidáme baby špenát a... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...